Islandi biotehnoloogia firma noteeritakse Nasdaqil - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Islandi biotehnoloogia firma noteeritakse Nasdaqil

.ee investor

18.07.2000 14:13

DeCode (DCGN- NASDAQ'l noteeritud alates 18.juuli 2000)- sõlmis selle aasta alguse eksklusiivse 12. aastat kestva lepingu Islandi valitsusega, mis tagab talle juurdepääsu Islandi geenipangale. Islandi omapära on selles,et pärast 9. sajandit pole elanikkonnastruktuur oluliselt muutunud ja pakub seepärast geeniteadlastele, kes uurivad haiguste ja geenistruktuuri seoseid erakordset huvi.

Geenipankasid on praegu maailmas vähe: Utah'is elavad mormoonid on loonud seesuguse, siis on olemas Quebeci prantslaste järeltulijate geenipank, Newfoundlandi elanike geenivaramu ja lisaks peetakse DNA-registrit mõnedes Soome läänides.

DeCODE IPO on 23 korda üle märgitud, aktsiakapitali laiendatakse 172M dollari võrra. Morgan Stanley analüütikud hindavad firma turuväärtuseks 800M dollarit

DeCODE lepingupartner on suur Sveitsi farmaatsiafirma Roche. Roche't huvitab 12 päriliku haiguse ja geenistruktuuri vahelised seosed.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon