Dollar pikas tõusutrendis - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Dollar pikas tõusutrendis

Margus Järv

22.11.2000 11:17

Tõnis HaavelgraafikTõnis Haaveli ja graafiku õhtudialoog

Tõnis Haavel: tere
graafik: tere
Tõnis Haavel: mis teed seal
graafik: vaatan ameerika turgu ja nokitsen niisama
Tõnis Haavel: mis turg teeb?
graafik: traderid liigutavad väikestviisi turgu, need, kes lootust pole kaotanud, ootavad aastalõpu rallit!?
Tõnis Haavel: vaatasin seda foorumit nazdaq 2000 aasta lõpuks. Seal on ainest staaride tekitamiseks graafik: ei saa aru? Arvad, et head ennustajad?
Tõnis Haavel: ei lihtsalt sellest foorumist võiks kuhugi ajakirjandusse jupikesi levitada. tõmbaks lhvdirectile tähelepanu, ennustused on ju paikapidavad

Tõnis Haavel: ma kirjutasin luupi yhe artikli teemal naftahind ja valuutad
graafik: kas praegu saab lugeda seda luupi
Tõnis Haavel: vist veel mitte. ma võin saata enda variandi (ilma toimetamiseta), ai kurat see on mul kodus, aga sisuliselt ma ennustasin dollari edasist tõusu.
graafik: taalri tõus on loogiline lühemas perspektiivis (3kuud)
Tõnis Haavel: mina kirjutasin et pikas (2 aastat)

graafik: muide dollar ongi oma nime saanud vanast Saksa hõbedakaevandusest Tallerheimi lähedalt
Tõnis Haavel: huvitav, seda ma ei teadnud
graafik: eestis olid ka vanasti taalrid - hõbedatükid > dollar

Tõnis Haavel: minu loogika tuli hoopis teisest kohast- nafta tõuseb>nafta on nagu tax>aga euroopas on sellel veel tax otsas> kui nafta hind tõuseb>majandus jahtub>euroopas jahtub ta seega topelt>seega aktsiaturg kukub sõltumata valuutade liikumisest, sest nafta jahutab majandust igal pool väljaspool lähisida ja eurooplased ei saa kuidagi hoida inflatsiooni alla 2% kui nad ei vähenda kütuse makse.
graafik: nad võivad vähendada, see topelttaxi loogika on üpris originaalne. varem töötas selline loogika, et maid kus puuduvad naftavarud lööb naftahinna tõus kõvasti, näiteks saksamaad (dem, euro), jaapanit (jeen) ,järelikult tugevneb dollar.
Tõnis Haavel: aga ma uurisin seda asja- usas on naftavarud samuti väikesed... küsimus ei ole niivõrd maardlates, kuivõrd strateegilistes varudes. 30 päeva on usas, mitmes euroopa riigis on isegi suuremad varud. nyyd yritatakse USA-s varusid poole aastani suurendada, aga see pidi 5 aastat aega võtma.
graafik: miks dollar tõuseb 2 aastat? kui dollar tõuseb, ei saa ka aktsiaturg crashida!?
Tõnis Haavel: saab...
graafik: kuidas?
Tõnis Haavel: probleem on majanduse jahtumises

graafik: ok
Tõnis Haavel: oli huvitav, tsau

(Siinkohal lõppes meie private chat üpris järsult, sest teised asjatoimetused tulid peale. Kui teema tundus huvitav , andke märku. Kindlasti leiame võimaluse jätkamiseks.)




Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon