Kuidas privatiseerida rahvuslikku panka? - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Kuidas privatiseerida rahvuslikku panka?

Margus Järv

10.10.2000 13:22

Jupike hirmus tähtsast genoomist

Tegelikult meil seda panka veel ei ole, aga küsimus on juba õhus. Geenipanga loomine nõuab riigilt suuri investeeringuid. Erasektor sooviks kahel käel projekti toetada, kuid samas soovib ka seadusega paikapandud tagatisi.

Tänane Eesti Päevaleht annab teada, et Eesti geenivaramu kava on jõudnud ka välislugejateni. Populaarne teadusajakiri Science tutvustab eestlaste plaani eelmisel nädalal ilmunud numbris. Välislugejad saavad artiklist teada järgmist: -eestlased teevad geenivaramu projekti selleks, et olla maailmamajanduses tegijad (tahavad oma Nokiat) -algosadeks lahutatud eestlaste andmebaasi hind on turul 100-150 miljonit dollarit -andmebaas võimaldab leida haiguste algallikad ja parandada ka inimkonna tervist -loodetakse, et eestlased ei korda, islandlaste vigu (Islandi geenipanga sai enda valdusse Nasdaq'il noteeritud börsifirma DeCode(DCGN), kes teeb hirmsat pappi (!?)oma rahva arvel(?). Islandis on riukaliku(?) firma vastu ka kohtuasi püsti.) -Eesti peaminister M.Laar loodab geenivaramu projektis tasakaalustada riigi ja erahuve (kommentaariks: märtsis elas biotehnoloogiasektor üle märkimisväärse kukkumise, kui Bill Clinton ja Tony Blair tegid ühisavalduse, milles seadsid kahtluse alla erafirmade poolt patenteeritud DNA-lõikude omandikuuluvuse.) Margus Järv Veel lugemist: Genoomikavand on loodud Foorum: Biotech Foorum: Biotech varad


Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon